cevizlab Logo

📱: Lü lü lü lü lü… Lü lü lü lü lü… Bip!

☣: Aralık Sonu Ocakbaşı, buyrun.

☢: Nuri, vazgeç şu telefonu her açışında saçmalık icad etmekten… Üsküdar’a gel!

☣: Naapcaz? Kimler var?

☢: Çay, muhabbet, Vatan, Millet, Sakarya…

☣: Gene mi Tekalif-i Milliye? Hem otuz senedir konuşuyoruz oğlum, durum ortada. Ömer Abi’yi zengin etmekten başka bir işe yaramadı! Bilgisayarları alın gelin de accik işe yarar şeyler yapalım. Ben semaveri yakarım.

☢: Doğru diyon. Tamam.

📱: Bip!


We have liftoff! 🚀

cevizlab® olarak isimlendirdiğim tarikatımı kurmam hemen hemen böyle başladı. Çoğunlukla hafta sonları gerçekleşen buluşmalara katılan aslan parçalarından o hafta edindikleri tecrübelerden, okuyup yazdıklarından bahsetmelerini istedim. Böylece, buluşmada kaç kişi varsa, o kadar hafta fazladan tecrübe edinmiş oluyorduk. Aslında tam olarak “kişi sayısı - 1” hafta… Kendimiz zaten kendi kendimizin geçen haftasını bizatihi tecrübe ediyoruz.

Eflatun Akademi

Kapıda Eflatun Efendi‘nin Akademia‘sı gibi “ἀγεωμέτρητος μηδεὶς εἰσίτω” yazdığı düşünülmesin zira yok. O kadar yetkin insanlar değiliz. Altı üstü kendince eğlenen n insan… Yeri gelmişken bahsetmeden geçmeyeyim zira “malumat istifçisi” olmak bunu gerektirir. Martin Heidegger, Şey Nedir? kitabında diyormuş ki “Aslında bu cümle ‘Matematik bilmeyen giremez!’ demek değil, ‘Bildiklerini düşündükleri şeyleri dahi yeniden öğrenmeye hazır ve meraklı olanlar girebilir’ demek!”. Daha ayrıntılı okumak isteyenler için kaynak burada: Tık!

Etimoloji sen ne güzel bir şeysin. Hoşsohbet bir kökenbilimci olsa, nefes almadan dinlerim.


Peki neyiz?

Özetle cevizlab®: İnsan yaşamını doğrudan etkileme gayesi taşıyan bir hayal, sanat, fikir, bilim, teknoloji ve ürün geliştirme merkezi; yetkin bilinçlerin ilgi alanı kısıtlaması olmaksızın birlikte çalışabileceği disiplinler arası açık inovasyon çatısı.

Çalışmak istediğin konu tamamen merakına kalmış. Eksiklik hissettiğin konularda tarikattaki füturdaşlarının yapması gereken; vizyonunu genişletmeleri, kendileri eksikse işine yarayacak bilgi kaynakları veya insanlar bulmaları. Açık inovasyon kökenli her şey makbul. Yaptığın çalışmayı ve ilerlemeyi dönem dönem anlatmak ve belli bir sürede tamamlayıp yazıp çizerek insanların faydasına sunmak şart. Son tarihsiz, ucu ormanda çaba istemezük…

Özetle, üzerinde çalışırken saatlerin nasıl geçtiğini anlamadığın, hatta yemek yemeyi dahi unuttuğun ve sana yaşam enerjisi veren bir hayat gayen varsa, mekandan ve yaştan bağımsız bizden birisin.

Kevin Flynn

The Grid… A digital frontier… I tried to picture, clusters of information, as they move through the computer… What did they look like? Ships? Motorcycles? Were the circuits like freeways? I kept dreaming of a world, I thought I would never see… And then… One day… I got in…

Kevin Flynn


muucit®

Bir gün oldukça hoşuma giden bir nesneyle tanıştım ve işler biraz ilerledi. Böylece muucit®, cevizlab® tarikatının ilk işi oldu. Hikayesi bu linkte: Tık!


Hmmm.. 🤔

Fakat cevizlab®‘ı bir süredir Siber Sanatlar’a yoğunlaştırma düşüncesindeydim. Başladım ve devam ediyorum. Güncel ayrıntılar cevizlab® menüsünde ve blogda.